Doamna deputat  Elena-Cristina Dinu (Grupul parlamentar al PSD), secretar al Comisiei pentru sănătate și familie, a prezentat, luni, 25 martie, în plenul Camerei Deputaţilor, Raportul de adoptare cu amendamente asupra proiectului de Lege pentru modificarea articolului 75 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

”Proiectul de Lege are ca obiect de reglementare modificarea articolului 75, în sensul acordării dreptului medicilor de familie de a deschide un punct secundar de lucru în altă unitate administrativ-teritorială, unde nu funcţionează un alt cabinet medical în specialitatea medicină de familie, dacă solicitantul asigură un program fracţionat de minim 10 ore pe săptămână în norma lui de bază sau peste norma lui de bază. În cazul în care sunt mai multe solicitări, prioritare are medicul cu cel mai mic număr de pacienţi pe listă. Proiectul va intra miercuri, pentru vot final, în plenul Camerei Deputaţilor”, a subliniat dr. Cristina-Elena Dinu.

Proiectul de Lege care permite medicilor de familie să deschidă un punct secundar de lucru în altă unitate administrativ-teritorială, unde nu funcţionează un alt cabinet medical în specialitatea medicină de familie, a fost adoptat, miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, cu 258 de voturi pentru şi 3 abţineri!