Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu a efectuat în cursul acestei luni mai multe vizite în Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, unitate aflată sub tutela Consiliului Judeţean. Preşedintele C.J., Marian Mina spune că a efctuat aceste vizite, la unitatea medicală giurgiuveană pentru a se asigura că întregul personal are echipamente de protecţie.  Acesta susţine că este prioritară protejarea cadrelor medicale, întrucât, dacă se îmbolnăvesc cei care trebuie să ne salveze, va fi condamnată întreaga populaţie.

În currsul ultimei vizite preşedintele Mina a discutat cu managerul a SJU Giurgiu, Mihaela Raţă, despre achiziţiile ce vor fi făcute, în următoarea perioadă, cu fondurile pe care s-au alocat în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, respectiv 45 de miliarde de lei vechi. Miercuri, 25 martie, a sosit prima tranşă din echipamentele de protecţie şi s-a demarat deja procedura pentru cumpărarea aparaturii medicale necesare în această perioadă: kituri şi aparate de testare pentru coronavirus, paturi cu ventilaţie pentru terapie intensivă, instalaţii de sterilizare a apei şi ventilatoare.

Legat de această perioadă, Marian Mina a ţinut să posteze şi pe reţeau de socializare că „Le mulţumesc, încă o dată, tuturor cadrelor medicale ale Spitalului Judeţean Giurgiu şi o felicit pe doamna manager Mihaela Raţă pentru eforturile depuse, pentru implicare şi profesionalism!