Formaţia FC Viitorul a învins, duminică, la Giurgiu, cu scorul de 2-0, echipa Astra Giurgiu, în etapa a treia a play-off-ului Ligii I. Urko Vera a înscris în proprie poartă, iar Ianis Hagi a stabilit scorul final în minutul 89.

Din minutul 41 Astra a evoluat cu un jucător mai puţin, Matei fiind eliminat pentru cumul de cartonaşe. Mijlocașul a încasat două cartonașe galbene în decurs de 5 secunde!

”Vina acestei înfrângeri este a portarului stadionului care nu l-a anunţat pe domnul antrenor că jucăm de la ora 18:00 . De când există Astra Ploieşti n-am văzut o adunătură mai slabă de 11 jucători.  

Domnul Edi Iordănescu nu este în pericol, pe el nu îl dă nimeni afară. Se dă singur afară că nu vorbeşte cu nimeni, nici măcar cu antrenorii lui secunzi”, a declarat Ioan Niculae patronul Astrei.

Astra Giurgiu: Iliev – Belu-Iordache, Erico, Polczak, Al. Stan – Seto (Buş ’59), Mrzljak  (Dandea ’80)- Balaure, Moise, Fl. Matei – Vera (Abang ’59). Antrenor: Edward Iordănescu

FC Viitorul: Cojocaru – Mladen, Ghiţă, Ţîru (De Nooijer ’70), Cr. Ganea – Ciobanu, Băluţă (Hodorogea ’46), Cicâldău – Drăguş, Gavra (Măţan ’46), I. Hagi. Antrenor: Gheorghe Hagi

Sâmbătă seară, la Craiova, CS Universitatea şi CFR Cluj au încheiat la egalitate, scor 0-0.

Duminică seară, pe Aerna Națională  FCSB – CSM Poli Iaşi, scor 1-0.

 

În clasamentul play-off FCSB a trecut pe prima poziţie, la egalitate de puncte cu (35) cu CFR Cluj, dar cu un golaveraj mai bun. Poziţia a III-a este ocupată de CS U Craiova 31 de puncte. 4. FC VIITORUL 26p , 5. Astra Giurgiu  (0-3), 6. CSM Poli Iaşi 20p . Campioana României va evolua în Liga Campionilor, iar formațiile de pe locurile 2 și 3, în UEFA Europa League.

(foto Costel Nicolae)