Vineri, cu începere de la ora 21.00, Astra Giurgiu va avea parte de un test extem de dificil,  la Botoșani, contra  echipei FC Botoșani, formație care nu a cunoscut înfrîngerea în actualul sezon.Un duel foarte interesant, între  două echipe cu prestaţii lăudabile în acest sezon. Marius Măldărăşanu și elevii săi se concetrează la maximum pentru a pune mâna pe cele trei puncte, dar botoșenenii doresc să își păstreze seria bună, motiv pentru care meciul se anunță unul atractiv și disputat.

Acestea s-au mai întâlnit de zece ori în Liga 1, de opt ori au câştigat giurgiuvenii, un joc s-a terminat cu victoria moldovenilor, iar o altă partidă s-a încheiat la egalitate.

În stagiunea 2013-2014, „dunărenii” s-au impus în tur cu 5-0, rezultat care le-a provocat moldovenilor una dintre cele mai severe înfrângeri suferite de aceştia în Liga 1. Pe băncile tehnice s-au aflat Daniel Isăilă, respectiv Cristi Popovici. În retur, Budescu a făcut un meci foarte bun, contribuind cu gol şi pasă decisivă la victoria cu 2-0 bifată de giurgiuveni.

24 octombrie 2016, singurul rezultat de egalitate: 0-0 pe stadionul Municipal din Botoşani.

17 decembrie 2017, cea mai recentă întâlnire directă:  Astra – AFC Botoșani 2-1