De ieri grupul consilierilor judeţeni PNL, a rămas iar fără un reprezentant. Nicuşor Iacob, omul de încredere al preşedintelui PNL Giurgiu, Marin Anton, a fost suspendat din funcţia de consilier judeţean prin Ordin al Prefectului.

Nicuşor Iacob, un obscur consilier comunal din Ogrezeni, fusese propulsat de Marin Anton în Consiliul Judeţean direct pe funcţia de lider al consilierilor judeţeni. În scurtul său mandat (21.12.2017- 14.02.2018) imberbul politician s-a afirmat ca un tip foarte vocal, care cu argumente mai mult s-au mai puţin pertinente, impunea întregului grup de consilieri liberali o atitudine de „Gică-contra”.

Deşi se ştia de suspendarea acestuia, înainte de începerea şedinţei de ieri a Consiliului Judeţean, consilierii liberali nu păreau delocafectaţi, ba mai degrabă se poate spune că erau foarte veseli. De altfel, unul dintre ei, răspunzând unei întrebări dacă se aşteaptă la o şedinţă tensionată, a răspuns ironic „Nu, pentru că nu mai avem şef!”

Şi aşa a şi fost, şedinţa s-a desfăşurat într-o linişte aproape plictisitoare. Până şi „vorbăreţul” Florian Velicu a stat liniştit, ba chiar a ţinut să laude o iniţiativă. Liberalii nu s-au mai obosit să facă opoziţie nici măcar pentru ochii lui Marin Anton.

Atitudinea consilierilor liberali de ieri, pare să denote mai degrabă o uşurare că „Omul lui Anton nu le mai suflă în ceafă!”.

De altfel, Nicuşor Iacob a plcat aşa cum a venit, cu scandal, ameninţând că „Veţi plăti pentru asta!”.

De aici şi replica ironică a preşedintelui Marian Mina, care i-a urat “Vaya Con Dios”

 

Ioan Mănăilă