psdDupă numărătoarea finală şi redistribuirea mandatelor, PSD Giurgiu a reuşit în rezultat istoric, obţinând nu mai puţin de 5 mandate parlamentare din 6 posibile. În viitorul Parlament PSD Giurgiu va fi reprezentat prin Niculae Bădălău şi Cistian Marciu la Senat şi Răzvan Cuc, Andrei Alexandru şi Elena Dinu la Camera Deputaţilor. Cel de-al şaselea mandat i-a revenit reprezentantului ALDE Giurgiu, Toma Petcu, acesta urmând să activeze în Camera Deputaţilor.

La cealaltă extremă se situează PNL Giurgiu care pentru prima dată după 1990 nu are nici un reprezentant în Parlamentul României.

Imediat după comunicarea oficială a rezultatelor reprezentanţii PSD Giurgiu s-au întâlnit cu presa locală prin intermediul căreia au ţinut să mulţumească alegătorilor şi activului de partid. Cu acest prilej, liderul PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, artizanul acestei victorii de excepţie, a ţinut să declare că Este un moment, putem spune, istoric pentru Organizația noastră. Este clar că avem cel mai bun rezultat din toate timpurile – 5 din 6 parlamentari. Asta arată că am avut încrederea populației, căreia doresc să îi mulțumesc. Îi asigur în continuare pe cetățeni că echipa PSD va munci, pentru a reuși să aducem dezvoltarea și bunăstarea în acest județ. În perioada următoare, Programul național de guvernare al PSD va fi transpus și la nivel județean. Guvernarea, indiferent că avem majoritate sau nu, o vom face cu cei de la ALDE”.

Prezent alături de colegii săi, fostul vicepreşedinte al PSD Giurgiu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Marian Mina a ţinut să-şi felicite colegii pentru rezultatele obţinute, dar şi să facă o promisiune.

„Rezultatele sunt firești, având în vedere programul de guvernare pe care l-am avut noi. Bineînețeles, și munca de echipă și-a spus cuvântul. Deși colegii de la PNL spuneau că nu ne cunoaște lumea, uite că au ieșit 5 parlamentari, deci cetățenii ne cunosc și ne apreciază. Promitem să ne ținem de cuvânt, iar tot ceea ce am promis în campania electorală vom pune și în practică.”, a mai adăgat Mina.

Ioan Mănăilă