Pentru a treia oară în acest an, pentru  persoanele vârstnice instituţionalizate în căminul din localitatea  Hotarele, a  fost organizat un spectacol de muzică uşoară şi populară.

Luni, 3 iulie 2017, la acest centru rezidenţial a avut loc încă un eveniment organizat în scopul diversificării activităţilor recreative şi de petrecere a timpului liber desfăşurate pentru  cei 24 beneficiari  de servicii sociale, cu vârste cuprinse între 66 şi  91 ani. În spectacolul prezentat de Diana Apostoiu,  muzica uşoară a fost susţinută de solistele Camelia Florescu şi Ioana Sandu, care i-au încântat pe spectatori, persoanele vârstnice şi personalul centrului, cu şlagăre româneşti şi melodii ruseşti binecunoscute. Camelia Florescu a declarat că este imposibil să spui „Nu” la o astfel de invitaţie:“De când eram copii, eu şi sora mea ne-am dorit să deschidem un cămin pentru bătrâni. Nu am deschis un astfel de cămin, în schimb am venit cu tot sufletul, aici, la Hotarele, să cânt pentru ei.”

La rândul său, Ioana Sandu a declarat: ”Am venit să cânt aici pentru că practic adesea acţiuni de voluntariat. Consider că publicul născut mai devreme este fidel muzicii adevărate; eu am perseverat pe nişa mea de public şi consider că muzica tradiţională uşoară are un real succes în România.”

Muzica populară a fost asigurată de solistul Petrică Ciobanu. După cum a declarat, nu este pentru prima dată când cântă pentru persoanele vârstnice din cămine: “Am avut şi eu bunici, mai am o singură bunică din partea mamei…  Am venit să cânt muzică populară pentru oamenii aceştia minunaţi. Prin cântecele  olteneşti şi munteneşti pe care le-am interpretat,  am vrut  să le aduc o bucurie.” 

La acest eveniment au fost prezenţi doi dintre “adoptatorii”  persoanelor vârstnice, persoane care, în cadrul Campaniei“Adoptă un bătrân!“, s-au oferit să  fie un sprijin constant moral şi material pentru aceştia: Daniela Nicolae şi Geta Derian le-au adus cadouri tuturor beneficiarilor din cămin iar unul dintre aceştia, care în tinereţe obişnuia să cânte la muzicuţă,  a  primit în dar un astfel de instrument muzical.

Toţi interpreţii care au susţinut spectacolul  au cântat gratuit pentru persoanele vârstnice, răspunzând cu promptitudine invitaţiei. Ca şi celelalte două spectacole organizate în acest an la căminul din Hotarele, iniţiativa organizării  acestui eveniment aparţine doamnei Maria Holtzhauser, care, de la darea în folosinţă a acestui centru, organizează evenimente caritabile pentru persoanelor vârstnice beneficiare de servicii sociale.

Denisa Cristescu,

consilier Mass-Media –DGASPC Giurgiu