Membrii şi simpatizanţii ALDE s-au strâns sâmbătă, 9 iunie 2018, în Piaţa Victoriei din Capitală, la cel mai mare miting organizat până acum. Mii de oameni veniți din toate regiunile ţării, au venit de bună voie pentru a protesta împotriva abuzurilor din justiție.

Din cei 20.000 de membri ALDE prezenți sâmbătă în Piața Victoriei, 1.000 au fost din municipiul și județul Giurgiu.

Așa cum declara recent purtătorul de cuvânt, Ionel Muscalu, ALDE, ca adevărat partid liberal și-a asumat de la început să apere drepturile și libertățile cetățenilor. ,,Vrem o justiție fără abuzuri, vrem neimplicarea servicilor secrete în justiţia țării noastre. Este obligaţia noastră si trebuie să luptăm pentru ca Legea fundamentala a României – Constituția, să fie respectată. Protestăm pentru normalitatea legii!,” a conchis, Muscalu Ionel.

Aflat pe scena amplasată în Piața Victoriei, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat: „Nu este un miting de susţinere a Guvernului, ci de protest faţă de tot ceea ce s-a întâmplat în aceşti ani în justiţie, de exemplu încălcările grave care au avut loc în privinţa drepturilor şi libertăţilor. Este vorba despre mandate de interceptare, numărul lor fiind scos din rapoartele depuse de SRI la Parlament. În 2005 am plecat de la 6.370 de mandate şi în 2014 sunt 44.760, adică de şapte ori mai mult. În total 248.000 de mandate. Asta vi se pare că este o ţară în care funcţionează statul de drept?”, a completat presedintele Tăriceanu.