După ce de ani mulţi ne-am obişnuit ca aprope toate „deconcentratele” să fie conduse de la Ploieşti, de la Finanţe până la Romsilva, este măgulitor şi flatant să aflăm că Giurgiu este Centru Regional pentru Inspectoratele Teritoriale de Muncă din  10 judeţe, dacă luăm în calcul şi Bucureştiul.

Informaţia am aflat-o în premieră, cu prilejul ”Săptămânii europene pentru sănătate şi securitate în munca”, când Inspectoratul Teritorial de Muncă Giurgiu a organizat marţi, 24 octombrie, un seminar cu tema „Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele”.

Evenimentul a reunit conducători şi funcţionari cu responsabilităţi în domeniu din Brăila, București, Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Călărași, Teleorman, Ialomița și Constanța şi s-a desfăşurat pe perioada 23-25 octombrie a avut loc în sala de conferințe a „Casei Comana”. Să specificăm că acţiuni similare sunt organizate aproape simultan în peste 30 de ţări europene.

În cele aproape două zile pline de lucru, au fost organizate mai multe sesiuni de comunicări pe teme specifice, întregul eveniment fiind coordonat şi moderat de Dana Ruse, inspector şef ITM Giurgiu.

La deschidere au participat alături de inspectorul general de stat al Inspecţiei Muncii, Danteş Nicolae Bratu şi autorităţile locale, reprezentate prin vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Grătianu, subprefectul Adriana Puţaru şi deputatul Elena Dinu, care au salutat în deschidere participanţii şi au dat asigurări că au în autorităile locale un partener pe care se pot sprijini.

Ioan Mănăilă

N.R. În imaginea reprezentativă, Dana Ruse, inspector şef ITM Giurgiu, înmânând o plachetă simbolică inspectorului general de statal Inspecţiei Muncii, Danteş Nicolae Bratu.