CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI GIURGIU

BULETIN DE PRESĂ

05.07.2020

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 05.07.2020:

  • cazuri confirmate – 274;
  • cazuri vindecate și externate – 218;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane;
  • în autoizolare la domiciliu – 0 persoane.

Până în prezent, au fost testate 3.537 persoane, dintre care 19 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 04 iulie a.c., 171 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 14 polițiști locali au desfășurat 51 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 30 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 17 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • sancțiuni aplicate: 12 în total, dintre care – 7 amenzi în valoare de 2.500 lei și 3 avertismente scrise – la Legea 61/1991; 1 amendă în valoare de 500 lei – la Legea 12/1990 și 1 amendă în valoare de 3.000 lei – la OUG 34;
  • infracțiuni constatate: 2 infracțiuni mixte.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, a fost înregistrate 4 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 4 misiuni de transport la/de la unități spitalicești.

Specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Giurgiu au participat, sâmbătă, 04 iulie, la acțiunile desfășurate în sistem integrat în municipiu și județ, pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus.

Cu acest prilej, au fost verificați 8 operatori economici din municipiul Giurgiu, localitățile Bolintin Vale, Vânătorii Mici și Crevedia Mare, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 500 lei. Sancțiunea a fost aplicată pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor.

Algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu