Într-un comunicat de presă, conducerea IPJ Giurgiu susţine că „Rolul nostru, al instituțiilor, este de a proteja copiii, de a contribui activ la dezvoltarea și educarea lor, arătându-le ce e bine și ce e rău. Din această perspectivă, astăzi, 2 iunie a.c., NIȚĂ LAURENȚIU, un tânăr de 15 ani, elev în clasa a VIII-a, instituționalizat la căsuța de tip familial Soarele din municipiul Giurgiu, a fost plăcut surprins de inițiativa șefului Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, care l-a invitat la sediul poliției, pentru a-l felicita și premia, ca urmare a meritelor deosebite avute la școală, comportamentului adecvat în societate și a bunei colaborări cu polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în desfășurarea activităților preventive.

Tânărul s-a bucurat de telefonul mobil oferit, dar și de celelalte surprize aflate în rucsacul înmânat. La final, șeful inspectoratului i-a recomandat acestuia să aibă același comportament și pe viitor și să obțină rezultate bune în noua etapă educațională.

Sperăm ca gestul nostru a adus bucuria pe chipul acestui tânăr, oferind-i credința că, atunci când acorzi atenție educației și decizi să ai un comportament civilizat în mediul în care trăiești, cu siguranță vei fi recompensat!”