Începând de luni, 8 februarie 2021 elevii din învățământul gimnazial și liceal se vor întoarce în bănci. Potrivit Ordinului comun publicat în Monitorul Oficial astăzi, 5 februarie 2021, elevii și profesorii trebuie să respecte mai multe reguli în ceea ce privește siguranța sanitară.

Primarul Adrian Anghelescu și viceprimarul Marin Damian au efectuat, astăzi, contorale în instituțiile de învățământ pentru a se asigura dacă sunt repectate toate măsurile sanitare impuse.

Unitățile de învățământ din Giurgiu sunt pregătite pentru reluarea cursurilor, astfel că, potrivit situațiilor transmise către Primăria Giurgiu, toate instituțiile dețin stocurile necesare de echipamente de protecție și substanțe pentru dezinfecție.

Elevii, profesorii și personalul auxiliar vor primi gratuit echipamentele de protecție și vor avea la dispoziție permanent substanțe necesare igienei personale.

Masca de protecție purtată în permanență, distanța de 1 m și ușa deschisă la clasă sunt principiile de bază care trebuie respectate de elevi, profesori și personalul auxiliar.

În ordin mai este specificat și faptul că masca de protecție nu este obligatorie în cazul preșcolarilor.

Primăria municipiului Giurgiu prin Giurgiu Servicii Publice a efectuat pe tot parcursul zilei de astăzi, 5 februarie 2021 acțiuni de dezinfecție în toate grădinițele, școlile și liceele din municipiu, iar la finalul fiecărei săptămâni aceste activități vor fi reluate.