Sute de preşcolari, şcolari şi liceeni au scandat ieri „Jandarmii, jandarmii, jandarmii!, în semn de admiraţie faţă de demonstraţiile făcute de jandarmii giurgiuveni cu ocazia „Zilei Porţilor Deschise pentru copii”. Aşa că mulţi dintre copii au plecat acasă visând, măcar pentru o zi, să devină jandarmi.

Jandarmeria Giurgiu şi-a deschis ieri porţile pentru toţi elevii giurgiuveni care au dorit să cunoască activitatea şi misiunile instituţiei. Începând cu ora 11.00 la sediul inspectoratului s-a desfăşurat acţiunea „Ziua Porţilor Deschise pentru copii”.

Peste 500 de elevi au păşit pentru prima dată într-o instituţie militară, iar jandarmii le-au prezentat materialele de comunicaţii, intervenţie şi protecţie pe care le folosesc în misiuni.

Apoi, invitaţii au urmărit exerciţii demonstrative de prindere a infractorilor, la care au participat și câinii de serviciu.

La activitate au fost prezenți şi elevi de liceu, care s-au arătat interesaţi de cariera militară. Aceştia au fost informaţi cu privire la instituţiile în care se pregătesc viitoarele cadre ale Jandarmeriei Române: Academia de poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – Arma Jandarmi, Şcoala de Subofiţeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni și Şcoala de Subofiţeri „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani.