Drumul Judeţean 507 care duce în Vama Giurgiu străbate, la mai puţin de 2 km de Vamă şi zona sitului arheologic Malul Roşu. Aşa a fost dintodeauna. Deşi Consiliul judeţean a întreprins toate etapele şi procedurile pentru reabilitarea acestui drum, lucrările sunt blocate de un aviz de la Ministerul Culturii. Aviz firesc şi necesar, ţinând cont de importanţa internaţională a sitului. Numai că, aflam de la preşedintele Consiliului, Marian Mina, comisia care trebuie să de avizul se reuneşte doar de trei- patru ori pe an. Deci dacă ai ghinionul ca dosarul să nu fie ultra perfect, chiar şi pentru o chchiţă ce poate fi remediată în una două zile, mai stai pe tuşă încă trei luni până când binevoieşte să se întrunească iar comisia de la Ministerul Culturii.

Iată de ce declară Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, pentru colegii de la Jurnal Giurgiuvean, despre acest subiect.

„Drumul care duce la Vamă, 507 despre care urlă toată România. Am pregătit documentația, am depu-os, a fost aprobată, s-a scos lucrarea la licitație,  a fost câştigată.Cine credeți că ne blochează. Ministerul Culturii pe motiv că este cel mai mare sit arheologic din România și nu îmi dă voie să lucrez pe el. Și eu le-am spus că, noi,conform proiectului,  nu săpăm acolo, noi doar frezăm 10 cm. În asfalt, cum scrie în proiect. Eu nu fac săpături  „extra” ca să vă deranjez ceva acolo. Cu toate acestea, nu ne dau avizul până în luna martie. Și asta, în condițiile în care au venit 4 reprezentanți ai acestui minister și au văzut cu ochii lor că ceea ce susținem noi este adevărat, dar tot nu ne-au dat acordul. Ghinionul nostru, în această relație cu Ministerul Culturii este că suntem prinși la București –Ilfov, unde comisiile se reunesc odată la 3 luni pentru analizarea unor astfel de cazuri. Asta înseamnă că dacă în martie mă vor amâna, abia peste 3 luni se vor putea relua discuțiile legate de drum.”