Dacă vor permite condiţiile epidemiologice Primăria Giurgiu organizează Ziua agriculturii giurgiuvene – 2 octombrie 2021

  • Administraţie
  • 28 Septembrie 2021
  • Nici un comentariu
  • 110
  • 3 minute de citit

Primăria municipiului Giurgiu în parteneriat cu Instituția Prefectului Județ Giurgiu, Consiliul Județean Giurgiu și Comitetul de Coordonare a Administrației Agricole organizează, sâmbătă 2 octombrie 2021, Ziua Agriculturii Giurgiuvene.

Evenimentul se va desfășura pe strada Mircea cel Bătrân, în intervalul orar 09:30-17:00. Vor fi amenajate aproximativ 30 de standuri unde vor fi expuse legume și fructe de sezon, provenite din exploatațiile agricole ale fermierilor giurgiuveni, precum și preparate alimentare tradiționale realizate de producătorii giurgiuveni.

La eveniment vor fi prezenți producători de legume/fructe din zone recunoscute  – Colibași, Vărăști, Malu, Greaca, Hotarele, Călugăreni, Băneasa, Ulmi, Stănești. Pe lângă roșii, ardei, vinete, gogoșari, morcovi sau alte legume, vizitatorii standurilor vor avea la dispoziție un sortiment variat de fructe de sezon, mere, pere, prune, nuci, aronia și struguri.  Nu vor lipsi bunătățile de patiserie și pâine în diverse sortimente, mustul, pastrama, peștele și preparatele din pește.

Silvicultorii giurgiuveni vor amenaja un punct de atracție cu produse specifice, iar pentru giurgiuvenii care preferă conservele preparate tradițional, paleta de oferte este largă și include dulcețuri, gemuri, siropuri și sucuri naturale, precum și o gamă completă de zacuscă și murături tradiționale. De asemenea, fermierii/producătorii giurgiuveni vor fi prezenți cu brânzeturi din lapte de oaie, vacă și capră, preparate după rețete proprii.

La eveniment vor participa inclusiv producătorii și distribuitorii de îngrășăminte, semințe, pesticide pentru agricultură, fiind realizate și expoziții cu utilaje, echipamente agricole și port popular.

Ziua Agriculturii Giurgiuvene este o sărbătoare a pământului, a recoltei și a fermierului, care după un an de muncă, se poate mândri cu rezultatele obținute, iar în cadrul acestei întâlniri are prilejul să obțină și alte informații sau soluții pentru practici agricole de succes. Prin sărbătorirea unui astfel de eveniment este creat și cadrul de exprimare a comunităților locale, redat prin remarcabilele exemple de bune practici agricole, definite prin inedit, îndemânare, subtilitate și continuitate. Elementele de etnografie și folclor ale artei populare vor destinde atmosfera și vor crea în rândul celor prezenți buna dispoziție. Apreciem că participanții la eveniment vor fi responsabili, respectând reglementările în vigoare impuse de pandemia Covid.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .