Poli Iași o aşteaptă pe Astra Giurgiu pe Stadionul „Emil Alexandrescu” din Iași, sâmbătă, 28 iulie, ora 21.00, în etapa a II- a a Ligii 1 la fotbal.  În runda trecută, Astra Giurgiu a învins-o pe FCSB cu 1-0, în timp ce moldoveni  au plecat de  Craiova cu un un punct.

Echipa lui Marius Măldărăşanu vrea să îşi continue rezultatatul bun obţinut în prima etapă pe teren propiu în fața celor de la FCSB (1-0). De partea cealaltă, Flavius Stoican dorește   ca cele trei puncte să rămână în Copou.

Surpriza meciului va fi Denis Alibec, transferat de echipa giurgiuveană cu două zile înaintea întînlniri de la Iași.

Poli Iaşi şi Astra s-au mai întâlnit de 12 ori în Liga 1, de două ori au câştigat moldovenii, de opt ori s-au impus giurgivenii, iar alte două jocuri s-au încheiat la egalitate.

Primul duel a avut loc pe 26 octombrie 2012, la Giurgiu, scor 1-0 pentru gazde, marcator Bukari. Astralii s-au impus şi în returul ediţiei 2012-2013 cu 2-0, autorii golurilor de pe arena din Copou fiind Constantin Budescu şi Marko Ivanovski.

Întâia victorie din contul grupării moldave s-a consemnat în primăvara lui 2015, pe 15 martie, CSMS – Astra 1-0, gol Iulian Bădic, din pasa lui Ionuţ Voicu.

Astralii s-au impus cu 3-0 în ambele meciuri din play-off-ul stagiunii precedente.

Mediile de vârstă ale celor două loturi: CSM Poli Iaşi – 25 ani şi 7 luni; Astra – 25 ani şi 3 luni.