Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Giurgiu a găzduit, marţi, 7 martie, o conferinţă de lansare a campaniei „Alege drumul integrităţii, nu pe cel al corupţiei- Apelează gratuit linia telverde anticorupție 0800 806 806”.

Este o campanie a Direcţiei Generale Anticorupţie- Serviciul Judeţean Giurgiu, în parteneriat cu instituţia Consiliului Judeţean, dar şi cu Primăria Giurgiu.

De asemenea, participă la activităţile campaniei reprezentanţii firmelor care asigură transportul în comun în municipiul şi judeţul Giurgiu. Aceasta, deoarece vor fi lipite afişe cu mesaje anti-corupţie pe autobuzele şi microbuzele firmelor respective.

Campania este cuprinsă într-o serie de activităţi ale Strategiei Naţionale Anticorupţie al cărei scop este promovarea integrităţii, prin aplicarea riguroasă a cadrului normativ şi instituţional în vederea prevenirii corupţiei în România. Documentul are un caracter multidisciplinar şi este adresat tuturor instituţiilor publice reprezentând puterea executivă, legislativă şi judecătorească, autorităţilor publice locale, mediului de afaceri şi societăţii civile.

„Am considerat oportun ca, prin intermediul campaniei lansate azi, să promovăm tel verde anticorupţie 0800 806 806, unde cetăţenii pot reclama orice faptă de corupţie, dar am considerat la fel de oportună şi amplasarea de afişe pe mijloacele de transport în comun”, a spus, marţi, şeful Serviciului Anticorupţie Giurgiu, Marius Gavrilă.

„Susţinem campania anti-corupţie şi sperăm ca mesajele dumneavoastră să ajungă la cât mai mulţi cetăţeni din Giurgiu!”, a spus şi vicepreşedintele CJ Giurgiu, Lucian Corozel.

De asemenea, manager public în cadrul CJ Giurgiu Mihaela Cristea a propus ca, la finalul campaniei, să fie realizat şi un sondaj de opinie pentru a putea fi contorizate rezultatele activităţilor.