Consilierii judeţeni au aprobat în ultima şedinţă Studiul de fezabilitate pentru realizarea unui nou Centru de zi. Acesta urmează să fie amplasat în comuna Buturugeni, judeţul Giurgiu.

Realizarea unui astfel de Centru vine din necesitatea prevenirii excluziunii sociale a unor copii şi a familiilor aflate la limita subzistenţei cu risc de izolare. Sunt vizate şi persoanele cu dizabilităţi pentru sprijin şi consiliere. Nu sunt uitate nici persoanele vârstnice vulnerabile, unde angajaţii Centrului, aflat în subordinea DGASPC Giurgiu, vor încerca să le emlioreze starea psihică urmărindu-se ca acestea să nu ajungă persoane instituţionalizate. Nu în ultimul rând se are în vedere că în localitate există ţi o numeroasă comunitate romă care trăieşte în condiţii de favorabile.

Valoarea totală a proiectul este calculată la 623.000 de lei. Acesta urmează să fie finanţat din fonduri provenind atât de la Uniunea Europeană cât şi de la Guvernul României prin programul de „Investiţii în infrastructura socială.