Ieri ITPF Giurgiu a informat printr-un comunicat de presă că ”Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, asupra unui cetăţean chinez  ascunşi în autoturismul pe care acesta îl conducea, 8.000 dolari, 36.000 lei şi 30.000 euro, sume de bani pe care bărbatul intenţiona să le scoată ilegal din ţară. „

Descoperirea a fost făcută în data de 02.11.2017, ora 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu când s-a prezentat, la volanul unui autoturism înmatriculat în România, cetățeanul chinez Y.H., în vârstă de 32 ani.

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni spun că au acţionat „în baza unei analize de risc” şi-i credem, pentru că de ani buni rezultatele lor sunt foarte bune.

Ce nu-şi permit să spună ei, din motive de instituţie de stat şi prezumţie de nevinovăţie, vă spunem noi.

China nu este o ţară care excelează în respectarea drepturilor omului. Ca atare, cine primeşte viză să părăsească ţara, semnează angajamente. Mai mult, statul le dă bani să-şi deschidă afaceri în ţările în care se stabilesc, ba chiar le livrează marfă pe credit. Li se stabileşte „un pauşal” privind  returnarea fondului cu cotizaţia de rigoare. Când unii se ”dedulcesc” la traiul în „lumea liberă” şi uită de angajament, sunt trimişi „recuperatorii de stat”. Dacă subiecţilor le-a intrat în cap că trăiesc în democraţie, se pune extrem de brutal visului dar şi traiului (la propiu) şi devin „geamnatane” cu organe pe câte un lac. Spre luare aminte pentru aşa-zisă comunitate chineză!

Aşa că avem un caz cu happy-end şi câteva geamantane în plus în magazine.

Ioan Mănăilă