Când primarul Barbu are dreptate, chiar are!

  • Politic
  • 15 Octombrie 2016
  • Nici un comentariu
  • 88
  • 6 minute de citit

nicolae_barbu_35020500Când primarul  Nicolae Barbu în calitatea sa de preşedinte al Organizaţiei municipale a PSD Giurgiu şi preşedinte executiv al Organizaţiei judeţene a partidului a convocat la începutul săptămânii o conferinţă de presă în care şi-a atacat dur conducerea judeţeană a partidului şi lista de candidaţi a acestuia pentru Camera Deputaţilor au trecut neobservate două aspecte. L-a linguşit excesiv pe preşedintele organizaţiei judeţene a partidului Neculae Bădălău şi a bătut, la fel de excesiv, monedă pe fidelitatea faţă de PSD, pe vechimea în partid a unor lideri actuali. Deşi adesea a fost incoerent chiar în această strategie. Pentru că nu poţi să susţii că din toată lista de propuneri la deputaţi îl vei susţine doar pe Răzvan Cuc, pentru că „…a fost propus de Niculae Bădălău şi este dreptul preşedintelui să nominalizeze un candidat”, pentru ca apoi să-i desfiinţezi candidatul.

În cazul lui Bădălău, Barbu a mai ţinut să precizeze că este „…un om politic cu experienţă, care-şi cântăreşte fiecare cuvânt”. Aici Barbu are dreptate. După 26 de ani politică făcută în PSD, Bădălău a învăţat arta persuasiunii până la o duce la nivel de artă, dovadă stând şi conferinţa de presă a acestuia de vineri, 14 octombrie, când i-a răspuns lui Barbu printre rânduri.

20161006_134528Strateg cu vechi state de seviciu Bădălău ştie că atunci când trebuie să răpunzi unei acuzaţii nu o abordezi direct ci pleci de la un context general şi punctezi particularul. Aşa că a profitat că tema principală a conferinţei de presă a fost programul de Guvernare cu care se prezintă PSD în alegerile parlamentare. Senatorul giurgiuvean şi-a „împănat” răspunsurile privitoare la Nicolae Barbu cu trimiteri la program, interesul cetăţeanului, al judeţului, al ţării etc, iar printre aceste trimiteri a dezamorsat toate afirmaţiile subordonatului său. Aşa că ne-am permis să simplificăm noi, sărind peste trimiterile contextuale.

În primul rând a ţinut să ducă în derizoriu tot ce a afirmat Barbu spunând că „Noi vorbim de lucruri serioase. Şi eu şi ECHIPA MEA… Eu am încetat de mult şi i-am rugat şi pe colegii mei aici de faţă să nu ne ocupăm de bârfe şi ţaţisme.”

Cât priveşte faptul că Barbu ar fi o personalitate a partidului, aşa cum a sugerat un coleg din presă, Bădălău a ţinut să replice că „Asta cu personalitatea, cred că exageraţi un pic…Dacă eu aş da o declaraţie nu ştiu cum, nu cred că aş influenţa oamenii… Am văzut şi una cu Victor Ponta (declaraţie a lui Barbu n.n.). Eu cred că ar trebui să ne rezumăm la ce ne pricepem şi ce înţelegem. Să ne oprim totuşi! Ora exactă în ţara asta nu se dă de la Giurgiu…Nu cred că avem o asemenea personalitate la Giurgiu, aici intru inclusiv eu” (trimitere şi la faptul că senatorul Bădălău este mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea în staff-ul naţional de organizare a alegerilor)

La acuzaţiile lui Barbu conform cărora Bădălău l-ar fi sprijinit în alegerile locale pe deputatul Florian Nicolae, senatorul a fost ceva mai tranşant afirmând că „…Există o logică totuşi şi în politică. Dacă aş fi vrut să-l susţin pe Floricel, nu-l puneam candidat pe Barbu şi-l puneam pe Floricel. Pentru că eu am semnat hârtiile ale şi nimeni nu putea să-mi impună pe cine să pun. Vorbim de tot felul de aberaţii!”

În aceeaşi tehnică, preşedintele PSD Giurgiu, i-a dat de înţeles lui Nicolae Barbu că nu prea mai este îndreptăţit să vorbească de calitatea unor bembri de partid, de vechimea şi fidelitatea acestora, în condiţiile în care Barbu este la a doua ieşire publică în care atacă virulent conducerea judeţeană a PSD, cea care i-a oferit al doilea mandat de primar.

„În perioada în care nu am deţinut nici o funcţie în PSD, cât nu mi-a convenit atitudinea liderilor de atunci, n-am ieşit niciodată să-mi atac partidul sau colegii. Asta ţine de caracter (uff, asta doare n.n.) şi de a fi membru de partid… să mai terminăm cu cine este mai PSD-ist!  Sper că mai multă seriozitate şi mai multă atenţie în declaraţii ar fi de apreciat pentru UNELE PERSONALITĂŢI din judeţul nostru”, a mai declarat Niculae Bădălău.

În condiţiile unei asemenea demonstraţii de forţă şi de persuasiune făcută de liderul judeţean al PSD (ba chiar de umor zeflemitor, am putea spune) este clar că Barbu a avut dreptate când a afirmat că Niculae Bădălău este un om politic adevărat, care-şi controlează fiecare cuvânt când iese în public. Când are dreptate, are!

Ioan Mănăilă

P.S. Am subliniat în mod special cu aldine două expresii. Poate pricepe şi marea personalitate judeţeană cum stă. Chiar dacă personal nu îmi pasă!

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .