Ani de zile, cam toate partidele politice din judeţul Giurgiu şi l-au dorit membru pe un important om de afaceri din nordul judeţului: Daniel Burdulea, din Ulmi. Modest, discret şi darnic, în sensul omenos al cuvântului, acesta nu a ieşit în faţă în mod evident. Doar când politic a fost scos la bătaie. Şi cum „centrul sudist de la Giurgiu” este doar pe alocuri tangenţial cu Nordul, fiind lăsat logistic singur, Burdulea a pierdut Primăria Ulmi.

Ca orice om de afaceri, Burdulea a avut şi el perioade grele. Sub presiunea acestora a declarat, nu foarte de mult, că iese din politică. Un gest de eleganţă faţă de PNL. În situaţia în care nu-şi rezolva problemele din afaceri, nu şi-ar fi dorit să fie afectată imaginea partidului. Şi le-a rezolvat – pozitiv. Dar conducerea liberală de la Giurgiu nu i-a cerut să revină asupra deciziei sale de a ieşi din politică ( fost până mai ieri, preşedinte al organizaţiei locale PNL Ulmi).

L-a convins să se răzgândească, liderul ALDE Giurgiu, Toma Petcu, invocând aprope 10 ani de camaraderie politică activă şi proiecte comune neîncepute sau netereminate.

Aşa se face că astăzi, vineri, la sfârşit de săptămână, Daniel Burdulea a fost prezent alături de Toma Petcu la conferinţa de presă a ALDE şi prezentat ca speranţa partidului pentru viitoarele alegeri locale din comuna Ulmi şi, probabil la ora asta, vicepreşedinte ALDE Giurgiu.

Ce este de reţinut! Fără o atitudine aproape arogantă a liderilor PNL Giurgiu, Daniel Burdulea s-ar fi putut întoarce în partid. Dar, susţine el ”…se pare că nu sunt foarte dorit în PNL!”

Este luna cadourilor! PNL a mai cedat un lider în favoarea partidului condus de Tăriceanu, partid care la ultimele alegeri, deşi avea abia un an de existenţă, a devansat PNL la nivel judeţean.

Dar asta este altă poveste. O poveste tristă pentru PNL Giurgiu, care rămâne, touşi, darnic! Că doar nu vine Moşul în fiecare lună!

Ioan Mănăilă