Au trecut 74 de zile de când Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani, înoată zilnic în încercarea sa de a străbate Dunărea de la izvor până la Sulina.

El este așteptat să ajungă la Giurgiu în ziua de 2 septembrie, în intervalul orar 18.00 -19.00, ceremonia de primire urmând a avea loc pe Pontonul Căpiăniei Giurgiu.

„Va fi o încercare dificilă, care va împinge limitele umane la extrem. (…)
Știu exact ceea ce vreau! Nu iau în calcul un eșec, ci doar modul în care va trebui să fac față tuturor obstacolelor”
, declara, la plecare, Avram Iancu, 41 de ani și tată a trei fetițe.

Bibliotecarul care reușea pe 30 august 2016 să traverseze înot Canalul Mânecii în aproape 18 ore și-a propus pentru 2017 un obiectiv și mai ambițios: să fie primul din lume care parcurge toată lungimea Dunării numai în slip, fără protecție termică (costumul de neopren). De când a sărit în fântâna Donauquelle, locul care marchează izvorul Dunării, Avram Iancu a înotat zilnic distanțe între 18-53 de kilometri, trecând prin șase din cele 10 țări riverane (Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia), și prin cele patru capitale (Viena, Bratislava, Budapesta şi Belgrad).

La Ulm, Linz, Viena, Budapesta, Novi Sad, Moldova Nouă, a fost
așteptat și primit ca un campion de oficialități și presa locala.
De la Giurgiu urmează alți 490 km de kilometri din totalul de 2860 și alte patru țări – România, Bulgaria, Moldova și Ucraina.

La Giurgiu, în ziua de 02 septembrie, în intervalul orar estimativ
18.00– 19.00, pe faleza Dunării, Avram Iancu va fi așteptat de oficiali, reprezentanți ai presei și suporteri.

„Prin filosofia noastră de brand suntem dedicați unei vieți sănătoase ce permite obținerea oricărei performanțe. Cu atât mai mult când este vorba despre încercarea unui om obișnuit de a-și urma un vis măreț. Toți ne putem depăși limitele, fiecare poate deveni campion în felul lui, iar Avram a fost o adevărată  inspirație pentru noi! Am regăsit în tenacitatea, hotărârea, curajul și credința lui că va izbândi, tot ceea ce ne face și pe noi să mergem înainte, să îndrăznim, să fim campioni”, a declarat Dan Lăzărescu, CEO CANAH, sponsorul principal.

Evoluția înotătorului poate fi văzută în timp real utilizand următorul link:
http://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp…dar și pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/CanahHempEssentials/
CANAH INTERNATIONAL