Cum bugetul pentru anul 2020 judeţului Giurgiu, cel puţin până la rectificare, se anunţă mai mic decât cel din anul 2019, se pune sub semnul întrebării amplu program de investiţii pentru modernizarea, reabilitarea şi dotarea unităţilor spitaliceşti.

În aceste condiţii, consilierul judeţean Mirela Delea a făcut public un apel la unitatea consilierilor judeţeni, reprezentanţi ai PNL să facă demersuri către Guvernul Orban pentru ca acesta să finanţeze corespunzător sănătatea giurgiuveană.

„Sunt consilier județean și știu eforturile pe care președintele CJ, Marian Mina, susținut de senatorul Niculae Bădălău, le-a făcut, alături de echipa sa din Consiliu, pentru ca Spitalul Județean de Urgență Giurgiu să beneficieze de reabilitarea și dotările necesare unui act medical cât mai bun pentru populația județului.
Spitalele din județul Giurgiu au beneficiat anul trecut, de cea mai mare alocare bugetară, practic fiind prima dată când li s-a asigurat întreaga listă de investiții.
La ora actuală, Spitalul Județean de Urgență Giurgiu este cuprins în cel mai mare proiect de reabilitare, investiție făcută prin CNI, și care, din cauza subfinanțării bugetului alocat anul acesta, riscă să se oprească. Ar fi un act iresponsabil față de locuitorii acestui județ pentru care spitalul acesta este, de multe ori, salvarea lor. Fac apel la colegii mei din Consiliul, membri ai grupului liberal, care cunosc aceste lucruri, să ceară conducerii PNL susținerea pe lângă Guvern a alocarii sumelor necesare pentru ca aceste proiecte să nu fie stopate!”
se arată în apelul consilierului judeţean Mirela Delea.