Persoanele vârstnice de la Căminul din localitatea  Hotarele, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu,  au avut parte marți, 13 martie 2018, de o zi deosebită.

Un spectacol de înaltă ținută artistică le-a fost oferit persoanelor vârstnice din acest cămin de către  Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne-Biroul Marketing, Tradiție și Educație, prin Ansamblul Artistic Ciocârlia, în parteneriat cu Corpul Național al Politiștilor.

În deschiderea spectacolului, Lupu Rednic, șef al Ansamblului Artistic Ciocârlia, s-a adresat persoanelor vârstnice  spunându-le  că  au răspuns cu  toții cu mare plăcere invitației doamnei Maria Holtzhauser privind susținerea acestui spectacol caritabil.

Spectacolul intitulat  Flori de cântec românesc  a cuprins cântece și dansuri populare din mai multe zone ale țării (Transilvania,  Muntenia, Oltenia, Moldova, Maramureș) și a fost  remarcabil prezentat de actrița Doina Ghițescu. În spectacol au evoluat soliștii Eugenia Nedișan Prisecariu, Ionuț Sidău, Maria Stroia, Nicolae Datcu, Rodica Anghelescu, Mirel Bria, Cristina Gheorghiu iar Corpul de Balet al Ansamblului Artistic Ciocârlia  a interpretat dansuri populare. Pe lângă acompanierea soliștilor, orchestra condusă de Marin Alexandru a intrepretat și suite instrumentale.

Cu toții au oferit clipe  frumoase spectatorilor, și astfel, pentru cei 42 de vârstnici care locuiesc la căminul din Hotarele au fost două ore de voie bună, bucurii, prilej de aduceri aminte de vremurile tinereții și încântare că au în mijlocul lor interpreți ai prestigiosului ansamblu.

“M-au impresionat bătrânii din acest cămin dar și personalul de aici, pentru implicarea de care dă dovadă. Cu mare bucurie, vom reveni în mijlocul lor,  le-am și promis acest lucru. Cine nu respectă bătrânii, nu se respectă pe sine și nici nu va fi respectat”, a declarat Lupu Rednic, șef al Ansamblului Artistic Ciocârlia.

Pe lângă susținerea spectacolului, oaspeții au adus în dar și cărți și produse alimentare.

Prin implicarea doamnei Maria Holtzhauser, care reprezintă o prezență constantă în mjlocul persoanelor vârstnice din caminul Hotarele, și alți sponsori precum Restaurant Dynos, Terasa Mici We Trust, Pescariu Sport@spa,  Restaurant Trattoria Adagio- Camera de comeț, Atelier Cortez, au contribuit, prin donațiile făcute,  la realizarea unei zile de adevărată sărbătoare la început de primăvară, oferită beneficiarilor de servicii sociale din acest cămin.

La eveniment au fost prezenţi Sorina Neacşu- director general şi Cătălin Lupu-director administrativ al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, care au mulţumit tuturor celor care

s-au implicat în susţinerea acestei acţiuni.

Denisa Cristescu,

Consilier mass-media D.G.A.S.P.C. Giurgiu