andronic-piata-1Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 10.30, Piața Centrală din Giurgiu. Dan Andronic, candidatul PMP la Camera Deputaților în județul Giurgiu stă de vorbă cu giurgiuvenii, le ascultă supărările și încearcă să le înțeleagă nevoile. El știe cât de important este contactul direct cu oamenii și cât de mult simt nevoia giurgiuvenii să se facă auziți.

”Sunteți singurul candidat care a trecut pe aici, pe la noi, prin Piață. Avem atâtea să vă spunem și sunt atâtea de rezolvat…”, intră în vorbă cu Dan Andronic un domn grizonant, care, la prima vedere, nu-și arată cei peste 65 de ani. Acesta se plânge că fiul și-a luat familia și a plecat la muncă, în străinătate. Chiar dacă admite că fără ajutorul acestuia, nu s-ar putea descurca cu cei 300 de ron pensie pe care îi primește după 32 de ani de muncă, dorul de copil și de nepoți este imens.

Aceeași chestiune este abordată, un pic mai târziu și de un preot, care, din perspectiva faptului că tinerii nu mai unde să muncească, se declară înspăimântat de viitorul noii generații. ”Susțin, ca și dumneavoastră, valorile familiei și principiile morale creștin-ortodoxe. Vă asigur că voi lupta, în Parlament, ca tinerii să rămână sau să se întoarcă, acasă!”, le spune Andronic celor prezenți.

În timp ce candidatul PMP la Camera Deputaților se îndreaptă spre alte tarabe și ascultă neajunsurile țăranilor, un domn vine și îi expune o chestiune arzătoare pentru majoritatea celor prezenți. Este vorba puterea supermarketurilor și a prețului pe care aceastea le afișează comparativ cu cele existente în micile magazine sau chiar în piețe.  ”E greu domnule Andronic, e foarte greu. Am lapte de la vreo 70 de vaci și nici nu știți cât costă sau cât de greu sunt de întreținut! Statul nu ne ajută cu nimic, noi ducem tot greul. Ajungi să te întrebi dacă se merită atâta efort, dar noi vrem totuși să muncim, nu vrem nimic de pomană!”, intervine în discuții și o doamnă blondă, în timp ce își servește clienții cu lapte proaspăt.

În paralel, mai mulți locuitori se plâng de prezența tirurilor pe șosea și spun că au o mare supărare din cauza faptului că locuințele le sunt zdruncinate iar copiii nu au unde se juca, neexistând niciun trotuar pe lângă casele lor.

Cea mai arzătoare dorință a giurgiuvenilor rămâne însă Podul de la Grădiștea. Oamenii vor refacerea lui și spun că s-au săturat de 11 ani de promisiuni deșarte. ”Sunteți singurul care ne susțineți și ne înțelegeți cât de greu ne este! V-am văzut că sunteți hotărât și că nu vă lăsați cu una, cu două!”, este concluzia discutiilor cu  mai mulți strânși în jurul candidatului PMP la Camera Deputaților.

Dan Andronic le promite că se va lupta pentru Giurgiu și spune că nici nu se gândește să se oprească până când Podul de la Grădiștea nu va fi din nou funcțional. ”Eu, Dan Andronic, voi fi vocea dumneavoastră, a giurgiuvenilor, în Parlamentul României”, îi asigură candidatul PMP la Camera Deputaților pe giurgiuveni.