Astăzi forurile statutare ale ALDE se întrunesc la Bucureşti pentru a lua în discuţie ieşirea de la guvernare. Dacă în conducerea centrală se va aproba ieşirea de la guvernare (lucru destul de probabil în condiţiile în care, potrivit ştiripesurse.ro, preşedintele Tăriceanu şi-a convins cei mai apropriaţi colaboratori) urmează tratativele cu partidul lui Victor Ponta- Pro România pentru formarea unei alianţe politice. Rămâne de văzut cu ce mandat va merge Tăriceanu la aceste negocieri.

În ceea ce priveşte opţiunea filialei ALDE Giurgiu, aceasta s-a pronunţat încă de acum o lună prin vocea liderului său, deputatul Toma Petcu, care este şi vicepreşedinte al partidului la nivel naţional.

Toma Petcu declara în urmă cu o lună că el s-a exprimat deja pentru ieşirea de la guvernare într-o şedinţă mai veche a partidului. Petcu spune că nu vede cum ALDE ar putea susţine campania lui Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidenţiale, în condiţiile în care ar avea miniştri în Cabinetul Dăncilă. Mai mult deputatul giurgiuvean nu a ascuns faptul că în campanie ALDE speră să smulgă voturi în special de la susţinătorii tradiţionali ai PSD.

Ioan Mănăilă