ALDE Giurgiu între performanţă şi şansă

  • Politic
  • 1 Noiembrie 2016
  • Nici un comentariu
  • 91
  • 5 minute de citit

petcuAşa cum au declarat şi la momentul depunerii listelor de candidaţi pentru alegerile parlamentare la BEJ Giurgiu, liderii ALDE Giurgiu sunt convinşi că o prezenţă bună la vot îi poate favoriza în lupta pentru poziţia 2-3 în judeţ.

„Reiau, prima noastră speranță pentru alegerile parlamentare este legată de electorat. Așteptăm o prezență masivă la vot, chiar dacă condițiile meteo nu vor permite acest lucru. Îmi doresc o prezență masivă la vot pentru a avea foarte clar o imagine a ceea ce își doresc cetățenii, pentru că am încredere în giurgiuveni, atât la nivelul municipiului, cât și în județ, că pot să își exprime votul.”, a declarat Toma Petcu, copreşedinte ALDE, şi candidat pe poziţia numărul unu la Camera Deputaţilor.

Legat de faptul că în competiţia electorală la Giurgiu  au intrat nu mai puţin de 13 partide, liderul ALDE vede în asta un avantaj, iar în ultima conferinţă de presă a şi punctat acest lucru, susţinând că ”Ne-am dorit să prezentăm o echipă cât mai competitivă. Suntem încântaţi că sunt mai multe partide care au depus candidaturi, din rândul giurgiuvenilor. Sper că, astfel, interesul pentru alegerile din 11 decembrie să crească. Este o bătălie între noi şi cei de la PNL, pentru cea de-a doua poziţie. Dacă electoratul priveşte atent, cu puţine excepţii, cei care erau în PNL sunt astăzi la ALDE. La PNL, sunt cei care de la PDL.”

vladu acuzatiiTot despre ideea de echipă a vorbit şi Alexandru Vladu, copreşedinte al Organizaţiei municipale ALDE şi candidat la Camera Deputaţilor.

„Consider că am reuşit să construim o echipă redutabilă la nivelul ALDE Giurgiu. Suntem uniţi şi venim cu soluţii concrete pentru giurgiuveni. Când am candidat, la alegerile locale din vară, aveam o reţinere în suflet că nu sunt giurgiuvean. Aceasta, cu toate că toată viaţa mi-am construit-o în Giurgiu. Acum, văd o afluenţă de candidaţi, ce nu au vreo legătură cu Giurgiu şi care sunt prin Giurgiu doar în trecere, între o partidă de pescuit şi una de vânătoare”, a declarat fostul candidat ALDE la Primăria Giurgiu.

În ceea ce priveşte speranţele de imediat după 11 decembrie, Toma Petcu vede ALDE alături de PSD la guvernare: „Legat de partid, îmi doresc cel puțin un deputat și un senator, dar, în același timp, este foarte important pentru noi să consolidăm ALDE la nivelul județului, așa cum am reușit la alegerile locale, să conturăm o imagine foarte clară că suntem al treilea partid atât la nivel național, cât și pe plan local. Odată cu intrarea în Parlament a acestui partid pentru prima dată, ne dorim să putem fi la guvernare împreună cu formațiunea cu care, cel puțin în ultimii doi ani, am colaborat, și anume PSD.”

În calitate de competitori pentru poziţia politică numărul doi în judeţ, liderii ALDE recunosc că singurul partid capabil să-şi adjudece liniştit mandate este PSD, în timp ce ALDE şi PNL, fără a exclude surprize, îşi vor adjudeca un al doilea sau al treilea parlamentar la „loteria” redistribuirii mandatelor.

Asupra acestui subiect vom mai reveni pentru că este extrem de interesant, fie şi dacă ne gândim că acum vreo patru legislaturi calculatorul a numit la Giurgiu un parlamentar UDMR.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .