Dincolo de actele umanitare care nu se fac publice din decenţă, de aproape doi ani de zile de când Alianţa Liberalilor şi Democraţilor Giurgiu s-a manifestat ca o forţă politică reală, liderii acestei formaţiuni nu uită să încurajeze şi performanţa.
În această sâmbătă, președintele Organizației municipale ALDE Giurgiu, Adrian Cîndea, le-a oferit membrilor Ansamblului ,,Mugurel de sălcioară” și coregrafului, Velicu Prodan, diplome și cadouri surpriză. Cadourile au fost dăruite în semn de prețuire și apreciere a talentului și activității artistice prin care tinerii giurgiuveni vin să aducă un zâmbet şi o clipă de fericire celor care-şi rup clipe de viaţă pentru a se muta pe tărâmul frumosului. Alături de cei 15 copii ai ansamblului s-au aflat pentru câteva minute şi Aurel Ciumberică, vicepreşedinte, și firesc, președinta Organizației municipale de tineret ALDE, Monica David.
Dacă pentru Adrian Cîndea nu este o premieră, domnia sa făcând gesturi umanitare, dar şi de premiere a performanţei, încă înainte dea a intra în politică, partea bună şi frumoasă este atragerea tinerilor ALDE în acest gen de acţiuni.
Cu alte cuvinte, sufletul bun, înţelegerea şi solidaritatea cu cei aflaţi în dificultate se cultivă din tinereţe.
Dar, susţine Cîndea „Societatea, prin mecanismele ei trebuie să aibă grijă de persoanele marginalizate datorită sărăciei. Din păcate nu suntem într-o societate perfectă, nici nu există, şi mai punem şi noi umărul. Dar astăzi am vrut să arătăm că privim cu atenţie şi spre performanţă. Mare parte din aceşti copii vor fi, pe domenii, performanţa României de mâine. Aşa că nu este doar un gest umanitar, ci o investiţie în viitorul nostru. Mi-a plăcut să-i văd aşa frumoşi şi dedicaţi”
Ioan Mănăilă